søndag 24. januar 2010

Fjorårets beste!




Det var selvsagt østers først...

Skylt ned med en deilig lett Trembley Chablis -06

Vi så på hverandre alle fire og nikket sakte mens smaksløkene vibrerte lett.

Servitøren var morsom og hadde virkelig peiling på hva hun drev med. Ikke så rart siden hun hadde vært der de siste tolv...eller var det fjorten år.

Neste rett var klippfisk med en potetpurè, sennepssaus og salat. Ny vin..denne gangen en Rias Baixas Albarinjo -06 årgang dette også.

At klippfisk kunne smake slik hadde jeg aldri forestilt meg! Vi tittet på hverandre, nikket igjen og smilte bredt. Vi skålte selvsagt og var enige om at vinen var perfekt til.

Servitøren satt seg ned, helte oppi et glass til seg selv, skålte og tok en slurk. Nikket fornøyd og sa vi hadde valgt godt!

Vi lo og var enige i at servitøren var absolutt sjarmerende.

Så fikk vi hvalcarpaccio med cumberlandsaus, parmesan og pinjekjerner. Til dette måtte vi bare ha en Winter kalkstål Riesling -06.

Det kunne ikke blitt mer perfekt. Smaksløkene krøllet seg i velvære og vi så på hverandre igjen, skålte og lot vinen rulle rundt i munnen. Smaken var fullendt!

Kamskjellene så så lekre ut at munnen ble fylt med vann straks. I strandkrabbesuppe med artisjokk. Himmel altså...jeg har aldri smakt lignende!

Vi måtte selvsagt ha ny vin og valget falt på en Chassaghe Montrachet Ramonet også 06 årgang.

Jeg var allerede godt på vei til å forelske meg i både kokk og servitør. Aldri har jeg smakt maken og aldri har jeg fått bedre service noe sted!

Vi skålte igjen..servitøren også...og smilene var nær ved å gå helt rundt.

Fjellørreten var himmelsk, med kaviar og nykål beurre blanc. Vi hadde samme vin som til forrige rett. Den passet perfekt!

Vi fortsatte med fisk... Kveite med kalvebrissel, asparges, jordskokk i en knoke/kyllingsaus. Herrejesus...nå var jeg nesten hinsides av smakslykke.

Med en Chevrey Chambertin Frederic Magnier -04 i glassene trodde jeg at jeg hadde kommet til himmelen!

Kunne det bli bedre?

Joda..det ble det!

Pattegris med foie grasparfait på brioche morellsaus! Med en Ronchi di cialla Schioppettino -03 holdt jeg nesten på å ramle av stolen.

Vi skålte og var enige om at dette var absolutt en lur idè å gå hit! Jeg så på de andre...de så lykkelige ut!

Tenk å bli så ekstatisk av mat da!

Jeg hadde sagt ja tvert om kokken hadde fridd. Selv uten å ha sett ham!

Så var det tid for dessert. Franske oster blir aldri feil

Og til slutt en hasselnøttkake med jordbær/markjordbær/kokossorbet, rabarbrakompott og vaniljekrem.

Med en Ca Rugate La Perlara -06

Vi var hinsides all matlykke alle sammen og en smule beruset, både av vinen og servitørens sjarm. Dette ble en lørdagskveld som overgår de fleste.

Det gjorde også regningen....overgikk de fleste altså!

Men det var absolutt verdt det! Hver eneste krone av de syv tusen det kostet oss.


Så var det havregrøt som gjaldt resten av året!

3 kommentarer:

  1. Veit du kva? Eg synes at du skal gi ut bok! Du fotograferar kult og skriv so vakkert! EG VIL KJØPE BOKA MED EIN GONG DEN KJEM UT!
    Kva med å kombinere foto og vakker tekst?
    Lur plan, spør du meg:)

    SvarSlett
  2. Vet du hva?

    Jeg planlegger en bok...men hysj! :)
    Tekst og bilder.

    Men om jeg får gitt ut, det tviler jeg på.

    Tusen takk for at du har slik tro på meg! :)

    SvarSlett
  3. SKal ikkje sei det til nokon:) Men må innrømme at eg gler meg! Du skal ikkje tvile, du skal setje deg det målet, då vil det skje. Eg lovar deg;)
    Eg er iallefall sikker på at den boka bli kjøpverdig. Værsågod;) Berre hyggeleg, det kjem frå hjartet.

    SvarSlett