søndag 10. juli 2011

Lunsj

Asparges i spekeskinke:

Rens aspargesen og kutt av rotenden.
Forvell i kokende vann 3-5 min,
avhenger av tykkelsen på aspargesen.

Noen mener at man bør skylle aspargesen i kaldt vann,
for å stoppe kokeprosessen,
men jeg foretrekker å ha den varm.

Bunt sammen en stav av parmesanost og en asparges,
og surr dem sammen med en skive spekeskinke.

I mellomtiden har du laget bruschetta og smurt på et godt lag
med philadelphiaost.
Dander en bunt asparges på toppen.

Bruschetta lager du slik:

Skjær tykke brødskiver av et godt brød
(bruker du kneipp her fortjener du at det smaker høgg)
Gjerne grovt landbrød, olivenbrød eller et annet som smaker godt.

Legg dem i en ildfast form, dynket i olivenolje og strø på salt. Og finhakket hvitløk.
Bruk Maldon eller en annen grov type salt.

Del cherrytomater i to (så mange du tror du orker) og legge dem i formen
sammen med brødskivene.

Grilles eller stekes i ovn...220 grader i ca 10 min.

Fordel på tallerken og smør bruschettaene med tapenade før du legger tomatene på.

Serveres gjerne med en kald hvitvin.

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar