mandag 14. mars 2011

Tom Kha Gai















Dette er min variant av  Tom Kha Gai.
Det finnes mange varianter av denne deilige suppen,
men her er den jeg syns er best.
Tigerrekene kan selvsagt byttes ut med kyllingfilét, og eller brukes sammen.


For to personer:

4 dl (1 boks) kokosmelk

4-6 tynne skiver ingefær eller galangal

1 stk sitrongress delt i store biter


1 fedd hvitløk


2 sjalottløk

1 liten grønn chili (fjern frøene)

1,5 dl kyllingbuljong 


4 kaffir limeblader


8 tigerreker eller scampi 

1 vårløk i biter

4-6 cherrytomater delt i to

2 ss fiskesaus

2 ss limesaft


En liten håndfull sukkererter


En liten håndfull enoki, shimeji og shitake sopp
(eller kantarell, som jeg måtte bruke)


En håndfull ferske nudler (kokes opp ved siden av og tilsettes til slutt)


Frisk hakket koriander
_______________________________________________

Kok opp kokosmelk, ingefær, sitrongress, kaffirlime, hvitløk og sjalottløk. 
La det småkoke i cirka fem minutter. Tilsett kraften og kok opp. 
Deretter har du i  løk, vårløk og fiskesaus. 
La dette få et oppkok før du tilsetter tomatene, ertene og soppen.
Kok opp igjen.
Fjern kjelen fra platen og ha i nudler og limesaft til slutt. 
Dandér tigerrekene på toppen av suppen, pynt med koriander og servér.


Bon Apetit!

(Det er ikke meningen at du skal spise sitrongresset.Det skal først og fremst gi smak til suppa!)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar